Harry Potter chocolate cake♥

Saknaden av bloggande igår var för att mitt internet pajade, men nu är jag igång igen:D
Nu ska jag ställa mig och baka en sådan här tårta som på bilden nedan, min vän fyller år på lördag och hon älskar Harry Potter(vem gör inte??!!!) så det blir perfekt;) Den ser inte så god ut, hehe, med tanke på Hagrids stenhårda kakor. Men såhär(bild nr2) kommer den att se ut inuti, alltså: mycket ljuvlig!

Sjukt trött

Jag är riktigt trött nu. Det tog mig 3.5h att somna igår. Samma sak kvällen före, så min sömn har verkligen inte varit på topp de senaste dagarna.

Nu ska jag snart dra mig iväg till skolan för nationella i spanska och sedan en matte redovisning, usch.
Idag satsar jag på så lite mat som möjligt, vet att jag kommer behöva äta lite i skolan men sedan hemma tror jag att jag (högst) tar en soppa á 70kcal. Ha en fin dag allihop!

Svullen här då

Ledsen att jag inte bloggat idag, har varit på dåligt humör ändå sedan imorse då jag vaknade av en härlig dröm. Jag drömde att jag hade varit utomlands och när jag kom hem var jag så smal och fin, och när jag vaknade var jag fetare än på länge. Alltså, deprimerande uppvaknande jag fick. Usch, det förstörde hela min dag.


Dagens intag: 3 små mackor, ca 10 godisar, 1 morotsbiff. Ca 650kcal. Men mackorna åkte upp igen, gick ut och spydde i skogen. Kändes bra att få upp det, men jag blev jättesvullen om ögonen och nu har jag fått röda prickar/utslag runt ögonen och även brevid, typ kindbenen och lite mot pannan, varför? Någon som vet?
Uttaget: -420kcal promenad

Mors dag♥

Idag blir det dålig uppdatering, det är mors dag ju och jag har ett fullspäckat schema bestående av bakning, laga mat, picknick, baka lite mer, plugg, ge mamma massage, fixa spa stund åt mamsen, slå in presenter. Alltså, fullspäckat! Maten går dåligt idag då jag lagar massa och även måste äta det. Men det gör ingenting, jag sätter mami först idag. puss på er, hoppas ni är snäll med era kära mammor

Kort updatering

Blir en kortare uppdatering nu, jag har lite "ledig tid" medan pappa är och träffar en kompis. Egentligen borde jag plugga, ska ta tag i det strax! Maten går sådär, frukosten blev 200kcal och lunchen 300kcal. Det är ändå helt okej med tanke på att jag ätit med pappsen. Middagen kan jag nog fixa på 100kcal, så det känns bra! :) Hoppas ni andra har en bra dag och njuter av vädret och helgen! Stay strong

Mumsigt

Blir ett snabbt litet inlägg, måste plugga! >.<
Här ser ni min middag: 1 glas fun light(kolsyrad!), 1 quornfilé med 130g wok =80kcal. Upplagd på liten tallrik som vanligt. Mums, älskar wok, den jag har innehåller 20kcal/100g. Jag har märkt att det varierar ganska mycket faktiskt bland olika märken och wokar. Annars har det gått helt okej med maten idag, ligger nog runt 150kcal plus, så jag ska ta en sväng runt gångvägen senare så jag hamnar på noll idag:)


Värmen dödar mina jeansklädda ben

Hejsan!
Vart jag än kollar ser jag bara ben i korta shorts. Själv svettas jag sönder i mina jeans, är inte redo för shorts än! Inte än på länge.  Men det fina vädret är mysigt ändå:)
Planen var ju att fasta idag med, men det går minsann inte för min pappa kommer på besök. Han bor egentligen i Stockholm, men ska komma upp hit till Norrland(haha) för att träffa mig. Och då är det inte lätt att komma undan maten, när vi var utomlands i julas tyckte han att jag åt för lite(snittade kanske 1000-1500kcal/dag! INTE lite!). Men han ska inte bo i mitt hus, så jag slipper nog en mack-frukost eller något sånt som han annars skulle kunna ha tvingat på mig. Men ska försöka hamna på noll idag iallafall, börjar på abc på måndag tror jag.
Ha det fint i den soliga värmen tjejer

Beslutsångest

Jag har beslutsångest, att välja är så svårt. Därför tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig? Jag kan inte bestämma mig om jag ska 1. satsa hårt för att gå ner i vikt snabbt, kanske fasta/landa på noll i några veckor framöver eller 2. köra abc, alltså lite lugnare men förmodligen mer hållbart.
Om jag kör alternativ nr 1 finns det såklart större chans att jag failar, men jag blir smal snabbare, snart sommar ju! (Vilken månad/när på månaden börjar man vanligtvis bada i sjö/hav??)

Tips#5

Gissa hur glad jag blev när mamma kom hem med en juice som bara innehöll 5kcal/dl? Superglad såklart! Den smakar väl inte jättegott, men helt okej. Inte mycket ren frukt i den heller, men ändå. De flesta juicer brukar kunna innehålla runt 50kcal/dl. Inhandlades på coop.
Såhär ser den ut:


Stackars älskling

Min kväll har spenderats hos mammas kompis och hennes son, jag har varit doktor åt deras älskade hund(den jag brukar passa). Hon hade sprungit i en tunnel och skurit upp tassen, ändå in till senorna, usch usch! Men det såg hyfsat bra ut, behöver nog inte sys, men mami och jag ska dit igen imorgon bitti runt sju för att kolla till såret. Stackars älsklingen min, finaste hunden:'(  

Två sidor

Fastan förstörd. Nu på kvällen, gjorde jag iordning mackor med smält ost till min lillebror och det var så enormt svårt att motstå, och jag föll för frestelsen. Åt fucking 1,5 mackor och ett halvt äpple, usch och fy på mig., Hur sämst får man vara? Som tur är skyndade jag mig ut på en joggingtur och förbrände bort några kcal där.


Det är två sidor av mig som bråkar just nu. En del av mig säger att jag är sämst som inte lyckades fasta en enda dag, men en annan del av mig säger att jag ändå varit hyfsat duktig idag. 1,5 mackor och ett halvt äpple, helt okej för en hel dag(nej, du åt allt på kvällen ditt pucko!), plus att du tog dig ut på kvällen efter ett failande och joggade! Det skulle jag aldrig gjort förut, då skulle jag skyllt på att det var för sent att ge sig ut och deppat ihop och ätit ännu mer. Träning och motivation till träning är verkligen ett område jag utvecklats i.


Jag vet inte vilken sida som har rätt. Antagligen den som säger att jag är sämst. Mackor, okej, jag är officiellt sämst.

Fasta dag 1

Har ganska nyligen kommit hem efter en lång dag i skolan och ett oplanerat möte med en kompis. Nu ligger jag i sängen och läser, så mysigt! Men måste snart börja plugga inför nationellt prov imorgon, usch. Har hunnit med en kortare promenad och ska nog ta en till senare ikväll. Fastan går förövrigt bra, ska ta en mugg te nu och fortsätta läsa, jag är en riktig boknörd;)


Planer v.21

Måndag: Fasta + plugg + träning
Tisdag: Fasta + biblioteket + träning
Onsdag: Lite mat(100kcal) + träning
Torsdag: Fasta + träning
Fredag: Fasta + handla inför mors dag
Lördag: Baka inför mors dag (smaka på smeten=högst 400kcal) + träning
Söndag: Mors dag(lite kaka=500kcal) + träning
Om jag känner att jag måste äta, får jag ta en nutrilett.




Jag måste fasta nu, för jag har misskött mig så mycket. Jag har ett visst mål att nå innan skolavslutningen och jag ska klara det! Det här är alltså mina planer inför nästa vecka och failure is no option. Wake up, sommaren är här snart. Sommarlovet börjar om TRE YNKA VECKOR! Och jag tänker inte sitta inne varje dag, helt ensam och fet som jag gjorde förra året. Aldrig.

Jag dör.

Alltså...jag vet inte vad, men idag hetsade jag sallad. Mamma hade varit på pizzerian och köpt med sig sallad till mig och jag åt. Nästan hela, eller 2/3 kanske, men det är sjukt mycket. Åt dessutom brödet som följer med. Usch och fy. Därför har jag ont i magen nu och den är stor som ett berg. Jag vill spy(så så gärna), men alla är hemma. Ångesten river i hela mig. Jag orkar inte livet just nu.

Söndags update

Vag jag haft för mig hittills idag:
Frukost/Lunch: 1/2dl minikeso med 1/2 äpple och en kopp te-70kcal
Mellanmål: 1dl keso med 1/4 cantaloupemelon och 1/2 äpple -150kcal
Cykling/promenad -minus 140kcal

Biblioteket, mitt älskade bibliotek

Igår blev det inte mycket till bloggning eftersom det gick sämst. Jag tappar verkligen motivationen till att blogga då, för jag skäms så mycket inför er. Ni är alla så duktiga och fina och sen så kommer jag.

Idag ska jag göra till en bättre dag iallafall. Ska börja med en lunch på 110kcal och sedan ska jag promenera(eller cykla) in till stan för att äntligen låna de där böckerna jag skulle lånat för flera dagar sedan. Hehe.

Jag ska sköta mig idag och inte smaka på den ljuvliga kladdkakan som står i köket.

H
a det fint girls, ni är så fina allihop!

Party och chips

"Partyt" jag och min kompis C hade här hos mig var roligt och mysigt, men nu har nästan alla åkt hem och jag passar på att slänga upp ett litet blogginlägg innan jag går till sängs. Det blev 2.4hg godis till lunch/middag och lite chips och pepsi max nu på kvällen. Jag vet inte om jag kommer får se plus på vågen imorgon med tanke på att chipsen intogs så pass sent(och det faktum att jag åt godis, sääämst). Usch, men jaja, inte mycket att göra nu. Skärpning nu.

Stressig dag

Jag steg upp 09.31 idag och börjar dagen med en smaskig och hyfsat nyttig frukost. Dock även full av kolhydrater, men jag har bestämt mig att vänta lite med keto tills jag handlad in grejer till det.- Jag orkade inte allt, lämnade 1/3 av portionen. 110kcal kanske det blev, brukar bli mindre men min mjölk var slut så jag fick ta röd fet mjölk, usch.

Tabletterna är multivitamin och mittval vegetarian


Idag hinner jag nästan inte träna någonting(eller blogga för den delen), ska skynda mig ut nu på en cykeltur, men sedan måste jag snabba mig in för jag har massa andra saker att fixa idag, städa, träffa en vän på birsta, städa lite mer, handla, duscha osv. Det kommer folk över ikväll, därav all städning^^ Som ni ser har jag inte mycket tid över alls till träning, inte ens ikväll. Blää, får ta igen det imorgon! Ha en fin dag tjejer, kram

Dagens matintag

Dagens matintag:
f: -
l: sallad&bönor -40kcal
m: 1 quornfile m spenatröra -110kcal
ö: gröt m mjölk -150kcal
1 mjukmacka och ett flatbröd -200kcal
lite flingor -100kcal
totalt:  600kcal
Dagens matintag:
Frukost: -
Lunch: sallad&bönor -40kcal
Middag: 1 quornfile m spenatröra -110kcal
Kvällsmål: 1/2 port. gröt m mjölk -150kcal
Övrigt: 2 mjukmackor och ett flatbröd -350kcal
lite flingor -100kcal
in: 750kcal


Typ, hej självkontroll. Njaee, inte precis. Vilket skämt jag är. J*vla äckel.

Usch, det här känns inte bra alls. Jag har ont i magen nu, rätt åt mig. Skulle ju skippa kolhydraterna(mjukmacka liksom, wtf), men det är svårt. Har iallafall dragit ner lite. Idag orkar jag inte heller träna, vilket suger. Lata, lata mig. Kan inte spy heller, min bror är hemma..ååh livet. Vi får hoppas att det inte blir viktuppgång tills imorgon bara.

Quornfilé med spenatröra

Du behöver:
50g spenat
2 champinjoner
1/3 dl havremjölk/lättmjölk(går självklart bra med annan vanlig mjölk, men då höjs kcalantalet)
1 äggvita
1 quornfilé

Hur man gör:
Stek quornfilén tills den är mjuk. Lägg sedan på en tallrik på sidan
Hacka spenaten och svampen i ganska små bitar
Stek spenaten och svampen tillsammans några minuter
Blanda en äggvita och 1/4dl mjölk i en skål
Häll ner den stekta spenaten och svampen i skålen och rör om.
Salta och peppra efter smak
Stek blandningen på medelvärme tills blandningen börjar ta färg och är genomstekt.

Avnjut denna goda måltid som ligger på ca 110kcal! :)


You're stronger than you think

Alltså nu ska jag berätta...Jag låg bra till fram tills 14.30 så mami åkte på något möte och jag blev ensam hemma. Då började jag småäta ända fram tills ca 16.30, kanske för 550kcal sammanlagt. Det är en okej kcalmängd, inte bra, men okej. Men sen beslöt jag mig för att gå ut på en promenad för att förbränna lite och lätta på ångesten.

Och vet ni vad jag gjorde? Jag joggade istället, mycket längre än vad jag trodde jag skulle orka! Jag brukar orka halva rundan, men idag orkade jag hela, plus en bit till! Åh, vad bra det känns:D
Hoppas ni andra haft en bra dag!





Are you made of stardust too?

Just nu sitter jag med ett stort glas fun light appear(alltså jag vet att jag tjatar om den, men den är så fruktansvärt god!). Kollar bloggar osv och lever livet typ, haha. Nej men det känns faktiskt riktigt bra nu, maten går bra plus att vi hade ingen mattelektion så jag slutade kvart över elva idag, skönt! Blir biblioteket senare tror jag, ska låna lite ana-böcker, plus några andra. :)

Te♥ + promenad

Blev ingen promenad, det började spöregna! :/ Jaja, det går bra ändå, kan träna imorgon och hoppas på finare väder, hihi. Annars så ska jag ta mig en kopp te nu och se på lite tv tror jag, mysigt. Jag fryser så mycket att jag kan dö, ändå har jag på mig två tjocktröjor! Gääälet.
update: Det blev visst en promenad! På en timme, yeey. Så idag ligger jag på -170 idag! :D

Ny vecka, ny dag, nya tag

Min helg i ett ord: sämst. Träffade en vän jag inte sett på länge och hon propsade på fika på IKEA, typ dammsugare och chokladbollar och annat grejs. Usch, jag som hatar att säga nej till folk. Det slutade inte där heller precis, när jag kom hem blev det kladdkaka bland annat.

Men idag tar jag nya starka tag och ska kämpa mig neråt! Ska strax äta middag för 75kcal och sedan blir det inget mer idag. Hade egentligen tänkt fasta idag, men mamma är hemma och är ledig idag så hon hade maten klar(eller typ klar, vi ska äta om 5min) nu när jag kom hem. Ska ut på en liten promenad efter maten också:) Ha det bra sötnosar

Hundvakt

Hejhej!
Idag hinner jag dessvärre inte blogga speciellt mycket eftersom jag är ganska upptagen. Är både hundvakt och snart ska en kompis komma över. Jag älskar att vara hundvakt, jag förbränner kcal plus att jag får gosa med världens bästa hund! Kan det bli bättre? Vi har faktiskt nyss kommit in från en promenad á 45 minuter och ska ev. till parken sedan för att träna lite agility(om vädret tillåter, man blåser ju nästan bort idag!).

I matväg ligger jag väl sådär till, inte världsbäst precis. Åt en dunderstor frukost på 300kcal, men lunchen blir dock lättare(ca 70kcal).

Hejdå kolhydrater

Idag är dagen jag ska börja äta mindre kolhydrater och mer protein, typ en ketodiet eller vad det heter! Känns super, behöver det verkligen. Jag har gått upp i vikt, det är ingenting som är konstigt med det precis när jag ätit som en toka. Men istället för att deppa över det lägger jag upp en bildbomb på nyttig ketomat! :D

Recently the flames are getting out of control

Dagens matintag:
Frukost: -
Lunch: 1/2 morotsbiff och sallad med lite bönor -100kcal
Middag: 1,5 hembakta tekakor med smör-300kcal
Övrigt: citronkrämsmet, marängsmet -200kcal
in:600kcal  ut:100kcal skoljympa

Det känns okej, självklart kunde jag skippat tekakorna. Borde. Kunde. Skulle. Men mamma hade bakat och ville att jag skulle smaka, Jag är en tjockis som inte klarar av att stå emot dumma frestelser i form av mat. Dessutom..behöver jag säga någt mer än varma, nybakta tekakor?  ÅÅÅÅHH livet. Jag är arg.


Citronmarängpaj

Nu ska jag snart sätta igång och baka inför morgondagen, då vi har fika-torsdag i skolan:) Jag älskar att baka, och den här gången blir det citronmarängpaj. Hur gott som helst kan jag lova, så vi får hoppas att jag lyckas med att bara smaka en liten bit imorgon;)

Annars har jag haft en fin dag so far, sovmorgon och skoljympa där jag förbrände lite(brännboll, yey!)

Trött

Sitter här med svullna och trötta ögon. Jag har spytt. Varför blir ögonen så svullna när man kräkts? Åt 1 vanlig mjukmacka plus 3 flatbröd och rejält med bregott på det. USCH, äcklar mig själv. På fredag ska jag börja med mindre kolhydrater och jag längtar, då kan jag ju verkligen inte äta bröd och sånt äckligt. Det är lättare att hålla den regeln när man går på en speciell diet tycker jag, för nu kan jag ta en macka om jag vill, så länge jag håller mig till ett visst antal kcal. Inte för att jag lyckas med att bara ta en..

 

 

Tänkte lägga in dagens matintag, men jag vet faktiskt inte hur mycket kcal jag landar på idag, kanske 700. Kanske 800. Men sen har jag väl spytt upp lite av det också. Imorgon blir iallafall träning och jag ska baka citronmarängpaj och kommer nog smaka lite av smeten men annars blir det ingen mat, måste få bort fettet nu!

Mellis

En bild på mitt mellanmål, 1 äpple, ca 1/2dl mjölk och lite kanel. Åt även ett flatbröd och drack fun light appear till detta. Gott, men onödigt egentligen. Det var inte planerat, så därför känns det lite jobbigt att jag åt det. Men samtidigt tycker jag att det är bättre med 120kcal extra, än massa onödigt som bröd t.ex.

Dagens intag

Dagens matintag:
Frukost: -
Lunch: lite bönor och sallad -40kcal
Middag: tomat&paprika soppa -120kcal
Övrigt: 1 isglass, 1/4 port gröt och lite lingonsylt -120kcal
in: 280kcal ut: 100kcal

Jag har även hållt mina nya regler, vilka är:
inget småätande
inget bröd
inte äta efter 19.00

Måndag

Middagen idag blev tomat&paprika soppa från blåband, 120kcal/port. Gott.
Ska äta något mer lite senare, men jag vet inte vad dock...kanske gröt. Jag vet inte. Åh, nu får jag beslutsångest..skulle gärna tagit bär(hallooon♥) eller något, men har slut på det nu, måste köpa nytt.

Fundering

En sak som jag har funderat på ett tag. Jag läser mycket bloggar såklart och många av er väljer att dra ner på kolhydraterna. Min fundering är varför? Är det för att minska risken för hets, för att det är nyttigare, går man ner fortare? Ja, ni fattar.

Anledningen till att jag frågar är för att jag själv funderat på att äta mindre kolhydrater(kanske 20-30g/dan eller nåt), men jag är osäker. Det är lättare att för mig att äta mindre kcal om jag äter kolhydrater, för då kan jag käka massa soppor och grejs. Så jag tvekar fram och tillbaks angående detta.
Alltså, min fråga är: Varför är det bra med mindre kolhydrater? Jag skulle bli jätteglad om ni svarade, verkligen.
Ha en fin kväll ♥

FML

Kul att mamma, Morgan(mammas jobbarkompis och flirt), nyss kom hem med fetaste godispåsen. Alltså jag skojar inte, över ett kilo lätt. Såklart jag ska försöka hålla mig borta, men det kommer inte bli lätt..förväntar mig viktuppgång tills imorgon. ÅÅHH fml. Får träna extra mycket imorgon så kanske allt löser sig???!!! *panik*

Träning

Det skönaste som finns är att komma hem efter ett skönt träningspass, duscha och mysa ner sig i soffan med en stor kopp fun light! Jag tvekade på om jag skulle ut och jogga eller inte, men ååh vad skönt det är när man gjort det, verkligen. 
Åt en pannkaka imorse och sen blir det inget mer för mig idag, förutom te och fun light såklart;) Jag är på bra humör idag, wihoo! :D

Läkerol mot sötsug

Eftersom jag har min mens nu har jag självklart också en enormt sötsug som inte är av denna värld, usch. Därför köpte jag två askar läkerol salvi(min favvo) och sitter nu och smaskar på ena asken. Den andra ska jag spara till ikväll. Jag har även köpt fun light appear, så sjukt god smak alltså. Päron-aktigt typ. Det tråkiga är att min mami köpte en godispåse(2-3hg kanske) och den påsen ligger nu framför mig och frestas! Men jag ska hålla mig borta;)

Thinspo såklart


Maj

Sitter här och känner mig tom. Uppgiven. Kommer aldrig bli smal, jag kan inte föreställa mig smal. Kommer vara fet förevigt. Jag är down idag, verkligen. Det är nog för att I'm on my period. Hallå motivation, var är du? Maj ska ju vara en awesome månad, den perfekta månaden och nu är jag så nere. Nej, ska rycka upp mig, ta en kopp te och se på någon bra serie kanske! Vända på steken liksom. Fast man får vara sur ibland också, det är viktigt att komma ihåg. Ha en fin dag allihop

Fastar idag

Fastar idag, har hunnit med en 6km pw hittills idag och blir nog något mer sedan också. Nu ska jag ta mig lite fun light och njuta av dagen!

Sol

Det är så varmt och skönt ute, jag älskar det! Snart är sommaren här, sååå härligt:D Dock så blir man ju skrämd också eftersom det betyder shorts-väder alldeles snart..
Igår blev det alldeles för mycket kcal, mina vänner köpte en muffins till mig(stor, fet chokladig) som jag blev tvungen att äta, plus att jag åt några kakor och lite godis på det också:/ Men som tur var gick jag inte alls upp tills idag, jag gick faktiskt ner! Som sagt, tur det. Idag har jag tagit mig ut på en härlig jogging/cykel tur, det känns bra:)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se